Mony mony

Någon fick tillbaka försäkringspengar i rättan tid!
Bara skatten som ska fixas också.

Pengar rullar in som de ska, de går bra nu

CAPSICAPS

Toutie tycker inte jag ska skriva med CAPS för då måste hon skrika i huvudet när hon läser och då blir hon rädd för sig själv, och får ont i huvudet i onödan.

Ska försöka. SENSATION WHITE PÅ LÖRDAG JAG MÅSTE CAPSA GAAAAAAAAAAH


herreGUD

sola och bada hela dan varje daaaaa

GET NAKED

VILKEN VARM TID VI LEVER I JUST NU JAG SVETTAS FAKTISKT I SVERIGE. DET ÄR FANTASTISKT.

IKVÄLL SKA VI GRILLA HOS ROBIN DET SKA BLI SÅ JÄVLA GOTT MED MAT. HAR INTE KUNNAT ÄTA PÅ HELA DAGEN FÖR JAG MÅR ILLA FRÅN ALLT GODIS FRÅN IGÅR FORTFARANDE MEN SEN SKA JA TRYCKA I MIG EN REDIG FLÄSKBIT TILL MITT FLÄSK! CAPSLOCK ÄR SÅ JÄVLA BRA, DET KÄNNS SOM ATT LYCKAN JAG KÄNNER JUST NU VERKLIGEN FRAMHÄVS MHA CAPS.

FÖRLÅT FÖR ATT JAG ALLTID GLÖMMER MIN MOBIL HEMMA OCH INTE SVARAR. NU HAR DEN INGA BATTERIER FÖR ALLA HAR RINGT OCH TRAKASSERAT MIG MED GOD VILJA, LOVE YOU.

BE BACK SOON!




NYKÖPING 05


Mums filli Gutta

I torsdags var det hetsafredrikapåmobildag. Terese är i stan och hälsar på. Jag träffade John och Chris. Jag mötte Caroline. Vi stod allihop och tittade på varandra. "Ja vad gör vi nu Fredrika?" 
Yeah I like to be in charge hehe. Caroline mötte Johanna vid Lisa på Torget. Terese åkte på en grillning me gamla polarna. Jag John och Chris drog hem till dom.

Jag fick äta min första australiensiska toast med salt gegga aka Vegimite. Rikigt nice. Sen käkade vi "aussie" wraps. Bacon, halloumi, sallad, tomat, sås-vitlök och stark och paprika, också ovanligt men fan så gott.. Jag tyckte synd om Ben hela tiden för han mådde jättedåligt, satt där med röda prickar på hela kroppen och mumlade. Hoppas för min mamma och pappas skull att dom gav mig en rejäl vattenkoppa när jag var liten.  Mötte upp Emma, Maja och Utbanoutfitters gänget på snaps. Där satt vi och fotade mest hela kvällen.

Jag börjar nog bli lite som Gutta btw, blandar ihop mat som jag tycker är god men opassande.
Inte i lika stor utsträckning kanske. Jag kommer ihåg i skolan när det var Spaghetti med köttfärssås. Det här är Gustavs "Spaghetti med köttfärssås"

1. Spaghetti, med köttfärssås
2. Ketchup
3. Sallad (alla valmöjligheter) på det
4. Salladsdressing på salladen på det
Sen blandar vi ihop allting bara. Och saltar lite.

Mumsfiligutta!

Ett till inlägg

Det har vartit en händelserik vecka. Med väldigt mycket jobb, vänner och träning inpetat i hela schemat. Sommarrean satte igång i måndags för dom flesta och jag har inte återhämtat mig riktigt, högsäsong för 2009. Ni har verkligen satt plånboken platt allihop, men nu flyger de sedlar minsann.

Efter en sjukt bra midsommar kom några hets87 upp och hälsade på igen. Och en bonus, Bella som inte var med på midsommar, härligt att ses öga mot öga igen. Vi satt på Koh pang jang och lyssnade på spotify(?) konstig musik var det, lite hängpattebadonkadonkdansmusik ... typ.. Vi gick därifrån iaf till lilla hotellbaren och fortsatte i temat rock. Hi fiiiive

Ibland har man ingen, och ibland två!


 Jag ska lägga upp en kategori som får heta "Cellstories" eller ngt.

När jag skulle åka hem från Nyköping efter midsommarhelgen nu säger mamma,
"ska du inte ta med din jacka?"
"Det där är inte min jacka!"
Jag känner i fickan och där ligger min mobil, som jag har stängt av. Wihehohoo

 Jag kände igen jackan från en bild som sofia hade lagt upp på facebook. Den var grön, en kappa, möjligtvis från h&m. (Jag lånade den för att jag frös och jag vet inte vem som lånade ut den till mig. Om någon saknar en jacka så kan det vara jag som har lånat den kanske utan lov, det vet jag inte)

Min mamma blev lite galen grek. "DRICKER DU SÅ DU INTE VET VAD DU HAR PÅ DIG"

Jag är FANTASTISK!

Lördag, fast det känns som söndag

Började lördagsmorgonen med en grym frukost alla tillbehör och lite mat från gårdagen bonus. Sen hängde vi i soffan hela dagen, såg tre knasiga filmer. Tvingade alla att pilla mig i håret, jag har sovit hela dagen. DET VAR SÅ JÄVLA KUL IGÅR. Jag hann träffa Hugo, stora grisen en snabbis på gatan och det va kul, det var längesen jag hörde ngt från dig storgris!

Vi sticker ut till Majas torp på eftermiddagen och äter mer, badar tunna och bastar. Då mår alla lite bättre, en riktig svensk sommarkväll med äckliga jobbiga knott! Åkte hem till jozzi igen (som för övrigt har grymmaste sofforna, går inte att hålla sig vaken) och satte på Benjamin Buttons- evighetsfilmen som inte är så bra att se bakis för alla däckade och bestämmde sig för att gå hem o sova istället. Tråkigt färdiga och vi är värda en god natts sömn.

Imorrn blir det Sthlm igen, tack Nyk, det är tur att det bara ligger en timma bort.

Hets-87 klan

Den här midsommaren var den bästa hittils i mitt korta liv. Klanen hets-87 var samlad. Alla från olika håll i Sverige hade samlats i gamla hemorten igen och allt var som förr.

Vi började med sill lunchen vid 13. massa god mat,  bubbel, nubbar, midsomarkransar knöts, det hoppades studsmatta, vi sköng nubbevisor,körde fyllekubb, solen stekte med växlande molnighet och inte en liten droppe regn. Vi satt på Jozzis utegård och det kom fler inbölingar. Vi drack och solen sken mer. Det skålades och sjöngs mer.

Det var dags för middag, alla var halvglada i hatten vid 17 så ingen hade tänkt på mat igen men någon smart människa tyckte vi skulle äta ngt innan vi fortsatte hälla i oss nubbar. Så vi drog på grillen och grillade, dansade, skrattade och sjöng. Plötsligt är det taxihets och vi skulle åka ut till oxelösund till Gurra. Vi kapade en taxi på vägen och hetsade chauffören. Vi kom till festen som var hyfsat lugn, och hetsade sönder den såklart. Occuperade altanbordet, stod på stolarna och körde goggles och brum brum. Sjöng och försökte överrösta oss själva. Vi hade discodans i källaren och vi slängde in varandra i väggarna, drack mer nubbe, skulle sitta alla på samma stol tills den välte och alla skulle ligga i böghög.

Tog en taxi hem till Nyköping igen och efterfestade på olika håll. Vaknar upp på morgonen och är stolt över Hets-87. Vi körde hårt från 13-06 ingen spydde, ingen däckade. Alla körde hårt hela midsommardagaftonmorgononen och det är därför Hets-87 är så jävla BRA

Sthlm-Nykpng

Tågresan var sådär va. Satt en 13årig tjej och pratade i falsett heeeeeeeeeeeeeeeela vägen med sin mamma om killar och fotboll och hur kompisarna sover och hur dem skrattar och hur dom går och står. Satt och hoppades att hon skulle sätta de där dadlarna hon smaskade på i halsen.

Vi satt och kladdade på sverigekartan och vi ville gärna skicka henne till  Karesuando- Sveriges nordligaste kyrkby. Där kan hon joddla hur högt hon vill.

Mobilförbannadelse!

Det här ÄR sant

Jag slutade jobbet. (plankade hem på bussen) Gick av Odenplan och var sjukt hungrig. Gick till min favorit pizzeria vid mig och köpte en chevre sallad. Emma kom dit efter sitt jobb, sprang upp till mig och lånade min jacka. Vi åkte till tågstationen och satt ute i väntan när jag plötsligt börjar skratta. Emma undrar vad fan de är frågan om.

"Alltså jag kan inte säga det, det är för pinsamt"
"VADÅ, har du kissat på dig?"
"Nee men jag kan inte säga det är helt sjukt(full av skratt)"
"vadå, har du bajsat på dig? (viskar lite lätt)"
"Nej, men jag har glömt min mobil på restaurangen"
"SERIÖST"

Emma ringer min mobil som någon svarar i efter en stund.

"Il forno..eeh mobilen"
"Ja hejsan det här är Emma kompis till ägaren av telefonen, hon har glömt den hos er. Skulle ni kunna behålla den tills på måndag vi ska nämligen bort över helgen"
"Ja ok"

Det ligger en mobilförbannelse över mig! Varje gång beblandar mig med Nyköping händer det något med min mobil. Jag måste hitta en Häxdoktor! Fick ja för gammal ost när jag plankade på bussen? Kommer jag få sota för att det var så lång kö till pressbyrån och tåget skulle gå vilken sekund som helst, så jag hämtade kaffe och bara gick? Kommer jag få sota för det imorgon och bryta hälsenan när jag dansar blärup så jag bryter allt och hamnar på sjukhus och inte kommer kunna bada i Grekland utan bara dricka drinkar och försöka klia mig under gipset med palmpinnen?
PEPPAR PEPPAR SVARTPEPPAR!

Majstång


Ja eftersom jag inte kunde få ihop varför vi hade "majstång" i juni på midsommar så fick ja kolla upp det:


Ordet majstång kommer av att midsommarafton ursprungligen firades genom att man lövade (majade) sina hem. En annan förklaring till ordet majstång är att den äldre tyska traditionen var att man reste majstången kring första maj, efter att man bränt upp vinterns häxerier i valborgsmässobålet. Att Sverige, som nästan enda land i världen, har majstång i juni skulle bero på att de tyskar som bosatte sig i Sverige inte fann de blommor de ville ha i maj, och därför sköt upp majfirandet till juni. I Finland, Norge och Danmark är det tradition med midsommareld i stället för midsommarstång (Kokko, Sankt Hansbål)



Blocketta hype

Igår kom Mr Blocket och hämtade mitt köksbord. Han skulle dyka upp runt åtta och fick adress och allt. Jag gick och väntade och klockan blev runt nio...sen kom dom...främmande människor.. hem till mig... jag skrev till kompis på chatten, "Är jag inte tillbaka om en kvar är jag illa ute"

Hans vän hängde med som bärhjälp. Fan de gick på två sekunder. HEJ HEJ NYA MÄNNISKA. här är bordet. Dom kom in, jag fick pengarna, de gick, HEJDÅ NYA MÄNNISKA.

Sen satt jag där på min köksstol en stund och funderade.. Vad ska jag mer blocketta?




Borat tipsar

2:04
"The mens here are very very friendly. I go to ay Club, itize called the cockring. Um VERY NICE peoples, there where forty or fifty mens in there and only one womans and who did the womans choose ME Yeah, It's because ladies like a Borat. I've had the syfilis a fifteen times, HI FIVE"



Får man inge Kaffä?!

Vi får va noga med vad vi får för meny Toutie!



SENSATION WHITE GAH

Det är sjukt, jag och Maria spontanbeställde en resa till Sensation White i Amsterdam 3-5 Juli. Det är ju 3 helger tills vi åker, det är ju typ NU!

Jag går o tänker, "vad har jag egentligen gjort för min lön som försvann bara, jag har ju knappt varit ut!" Sen slår det mig varje gång jag tänker på pengar (RÄTT OFTA!)  Herregud, jag åker ju till Amsterdam typ imorrn, ja måste fixa lite buffert.

Samtidigt måste ja fixa bufferten till Grekland. Vi klarar oss från slöseri me pengar på boende iaf det är sjut skönt.
Tack morfar love ya grappa


Dineros. Aii aaii aaiiiii


Idag har jag fått 1700 spänn rakt i fickan. Fy fan va gött de är att få pengar. Jag är kär i pengar. Är lika bra på att göra av med dem iof, men det är ju lite det som är meningen också. Sålde både mitt köksbord som var aningen stort till mitt kök och mitt supernintendo, som jag av nostalgiska skäl inte kunnat göra mig av med. Men när ingen spelade så tyckte ja att ja lika gärna kunde njuta av vattenmelon och retzina i Grekland istället för pengarna ja casha in.

Står i butiken rätt så nöjd, viker piké och gungar stjärt upp och ner, hit och dit i twostep/V-steg till denna... Observera den sköna flaggbäbisen.


Privat kock

Jag har ju fått höra av Gabis att man får dysleksi av att läsa min blogg men att jag ändå har en fin bild. Det var väl tur det va men Ni får väl ta o uppdatera er lite, skaffa firefox XP eller, de är ju för trökigt me TAHOMA o bloggen är ju så fin egentligen liksom de blir tråkigt o ändra allt igen, har ju lagt ner hela min själ!

Och en sak till, jag är inte den som lagar mat till mig själv klockan tio snälla behöver en kock, jag arbetar och du lagar mat!

Vem vill bli?!

08

Det är ju såklart så att alla som bor i Stockholm, eller iaf typ 99% har sina rötter i en annan stad. Det brukar låta såhär från de flesta 08or "Dom kommer från småstäder till Stockholm för att bli ngt" Ja just precis. Här kommer en lista med vad jag "blivit"






Pruttfull en måndag










Kaffe innan sömn

Fick en riktigt god pastamiddag av Storpiki Emma efter träningen och jag åt tills jag ville dö och jag drack två koppar kaffe för att stabilisera hela eländet. Hittade en norrlänning på vägen som också gjorde oss sällskap och mest pratade på norrländska, skitkonstigt! Vi låg mest i sängen och snacka skit för det inte fanns så många andra ställen att krasha på med en döende mage, norrlänning och storpiki.

Skulle försöka sova men det är typiskt svårt när man har hundra tankar och "saker man tänker på man måste hinna med" eller "viktigt att komma ihåg" eller saker man längtar till, eller olika situationer man ska tänka tillbaka på och tänka "jag borde sagt såhär o såhär istället" Samtidigt tänker man "FAN SOV NU ISTÄLLET du kan tänka på det här imorgon" men då kan man inte sluta tänka alls så man får ont i huvudet av att försöka tänka sönder sig till söms.

Borde kanske inte tagit TVÅ koppar, hade nog räckt med en halv..


Ibland får man nöja sig med...


När man står och tänker för länge på vad man ska äta har man tillslut ingen hunger kvar och då blir det svårt att veta vad
man ska äta så då kan man äta ung nästan vad som helst. I mitt fall blev det lite gröt med russin och en smörgås. Lite det jag kunde rota fram här på jobbet. Men de e la gött med gröt också ibland va, dock rätt smaklöst.

Gratis är gott, Kosta är njutbart


Stockholmsmonsunen

Det är lika grått som i går. I förr går, och i förr förr går. Förr förr förr förr förr igår. Jag blir trött och seg i huvudet av det här dunkla vädret jag fick i panik lägga mig i ett solarie igår kväll för att få den lilla dosen supersol. När jag kom ut därifrån va jag lika mosig i huvudet som innan och svettvarm. Så det gjorde inte så mkt att spatsera längs Vasaparken i stockholmsmonsunen, väldigt mysigt. STOCKHOLMSMONSUNEN BRITTMARIE, FÖR FAN! Det blir nog VÄRMEBÖLJAN SOLBRITT till midsommar hörni.

Jag ska äta lunch nu och de är en ekonomisss fråja faktisss så vi få se vad det blir för gott!


Hometown Glory- Axwell club edit



Har gått på repeat hela dagen, this weather sucks!

En FLODHÄÄSHHT




Youtube Fi Faen!

En kebab med mos tack..

Oskar kom upp och hälsade på mig. Han var den enda av alla BBK- "Bästa bakis kompisar" som orkade efter Björns stora trägårdsfest. (Tack Björn!). Vi slängde ihop en av mina specialiteer till middag. PastaPesto heter den. Det är ett grundrecept jag haft i flera år och det går alltid hem, det tar inte lång tid att laga och den sämsta kocken kan nog lyckas med det. Skriver receptet på slutet så kan ni prova hemma, men jag kan inte lova att den smakar lika bra iof, det krävs en del magi.

Vi gick hem till Ida och drack vin och kaffe, brainstormade musik och youtubade. Vid tolvslaget sjöng vi Idas favoritverision av Happy Birthday. Vi gick till Grodan och grattade Markus. Träffade många jag stöter på alltför sällan, Tomas, Niklas, Mange typ. VARFÖR STÖTER VI  INTE PÅ OSS OFTARE? John, Chris och deras svenska vänner som låtsades vara australienska (?) gjorde oss sällskap och vi gick förbi Obaren, stötte på min kusin Martin där i vanlig ordning, tycker om dig kusin, en stremt bra vitamin! spatserade yra och glada till Berns.

På hemvägen fick vi prata lite med Sibyllamannen. han känner igen mig nu. Det är jag som är Sibyllakvinnan, och han lär sent glömma mig. "Hej en kebab med mos tack" Han flög runt med stekspaden och ögonen uppspärrade,
"KEBAB MED MOOOS?"
"Ja!"

Man kanske inte får bryta någon slags matkultur här, sibyllakulturen? Sibyllakvinnan har gjort revolt.
Kebab med mos, massa dressing FI FAAEEN!


Recept PastaPesto
Koka upp vatten i en kastrull. Salta en del.
Ta en handfull spagghetti(BARILLA) och bryt i när vattnet kokar. Låt koka.
Kolla pastan efter några minuter, al dente? Bra då är det klart.

Lägg upp i skål. Ta fram burk med Pesto (går att köpa färdig i de flesta matbutikerna, både Grön och Röd,
min favorit just nu är den röda)
Ta en matsked pesto ochg blanda med pasta. Krydda med salt om det behövs. (Salt är fantastiskt)
Mixa och, voila!

Smaklig måltid

Kuka ur

Denna helgen har varit fantastisk! Åkte hem till Nyköping på fredagskvällen. Det var studentmottagningar och alla gamla kompisar var hemma såklart. Jag var bara hos Claes, Emmas brusha. Fy fan va han är bra.

Björn hade styrt en utefest på svärta gård och det var sjukt mycket och kul kompisar att chatta med. Det var tre personer jag saknade där, Ake, Simon och Gustav. VAR VA NI? Vi dansade, gick på dass, fumla runt i gräset och trots att det regnade var alla stremt glada och fulla. Maria och Oskar diskuterade "Frågan är ju vem som är fullast av Emma och Fredrika"  Till mitt försvar kan jag bara säga att när vi sagt "de två små orden" finns det ingen återvändo, and that's how we roll. Så på morgonen har jag blåa knän, gräs i håret, svarta nergeggade nu bruna skor, lortig kavaj, ingen mobil och blöt väska.

Pappa frågar mig när jag kommer hem
"Var är din mobil Fredrika?"
"Jaa shllshhlll inte,i fickan?shslll eller...hmm..i min väshhaa?..Neee ja vet inte"
"suck"

Jag har tappat räkningen nu faktiskt, pappa orkar inte reagera och jag är Erikssons trognaste kund, jag borde börja få lite discount nu kan man tycka. Hur svårjobbat ska det vara? Det blir väl en 8 mobiler om året kanske, minst. Det är fantastiskt!

MY NEW BFF

Jag har velat fram och tillbaka med det här alltså. Den gamla bloggen är historia tyvärr. Inläggen sedan 2007 är raderade i ett spontant knapptryckryck. Men nu är vi tillbaka. jag och bloggen. bloggen o jag. BFF

RSS 2.0